Bank och försäkring

Digitalisering inom finans är inte nytt, innovation och en snabb förändringstakt inom bank och försäkring har alltid varit relevant. Tekniken som ansvarar för att accelerera, säkra och förbättra verksamheten hos finansiella enheter är på väg att överstiga 305 miljarder dollar till 2025. Alla dessa nya innovationer kan gynna både konsumenter och företag genom att möjliggöra större tillgång till finansiella tjänster, erbjuda ett större urval och öka effektiviteten i verksamheten.

En kostnadseffektiv leverans

Med vår erfarenhet kommer förmågan att prioritera så att ni får värde för pengarna.  Vi vet att för att lyckas med en uppdatering av legacy-system så krävs det att banker måste förändra processer, engagemang, digital kompetens i styrelserummen och management.

Fungerande helhetslösning

Euvic täcker hela processen och säkerställer att ni får en helhetslösning som passar just er. Från kravställning till hjälp med automation och optimera säkerheten.

Flexibel och snabba leveranser

Med goda processer och bra personal kan vi vara både snabba och flexibla vilket nu är viktigare än någonsin. Slipp långa förstudier och komplicerade projekt, kom igång med er digitala försäljning direkt.

Utmaningar vi ser inom Bank och försäkring

Gamla legacy-system

Den största utmaningen som äldre banker står inför är deras legacy av gamla IT-system. Konsumenterna är nu vana vid snabb, personlig, säker och alltid tillgänglig service. De banker som inte uppdaterar sina legacy-system riskerar att förlora befintliga och nya kunder till nyare fintech bolag. Det är inte bara koden som behövs uppdateras. Det innebär att banker måste förändra processer, engagemang, digital kompetens i styrelserummen och management.

Enkla investeringsbeslut – Big Data

Man behöver kunna göra analyser av stora datamängder, optimera investeringsportföljer och skapa automatiska investeringsstrategier. Allt detta måste också ske dynamiskt och tillåta portföljförändringar i realtid. Detta kommer hjälpa er och era kunder att fatta investeringsbeslut mer effektivt än någonsin.

Daglig kundservice – Mobilapplikation

Likt med detaljhandeln har kraven på kundupplevelsen ökat. Kunderna förväntar sig samma upplevelse vare sig de är på ett bankkontor, på hemsidan eller inloggad via en app. Dina produkter måste vara tillgängliga dag som natt med minimal friktion för användaren. Det betyder lätt och säker inloggning utan extra bankdosor eller papper. Mobilbank är inte längre ett alternativ, det är en nödvändighet – och en standard som måste uppfyllas för att förbli konkurrenskraftig.

Snabb, enkel och integrerad plattform

Låneansökan behöver inte vara lång och betungande för dina kunder. Genom att implementera en låneplattform kan du presentera dem med riktiga låneprodukter på ett tillgängligt sätt. Du garanterar full finansiering samtidigt som dina kunder enkelt kan välja vad som passar dem bäst. På samma sätt behöver företag idag avancerade lösningar. En av dem är virtuell bokföring, exempelvis via en mobilapplikation som möjliggör full fjärrkommunikation mellan revisorn och företaget. Vilken service det än är behöver det vara en sömlös upplevelse helst integrerad med redan etablerade banker.

Innovation – AI, Automatisering och blockchain

Artificiell intelligens i finanssektorn är inte en tillfällighet, utan en nödvändighet. Utan det hade de viktigaste innovationerna som vi ser idag inte varit möjliga, vilket tyder på att det idag inte finns något annat alternativ för dagens finansinstitut.

Automatisering är också en nödvändighet för  bank och försäkrings-industrin då de har väldigt många manuella och repetitiva processer som behövs moderniseras. Dessa manuella och repetitiva processerna kostar enormt mycket i underhåll.

Blockchain gör det möjligt att bland annat skapa nya generations-lösningar för säkra transaktioner direkt mellan användare, utan mellanhänder. Det har revolutionerat sättet att bedriva verksamhet runt om i världen, vilket visar sin fulla potential, särskilt inom finansindustrin.

Euvic-perspektiv

Genom att välja en partner som Euvic för exekveringen av din backlog och roadmap får du dessutom tillgång till erfarenheter från hela Europa. Med vår stora pool av systemutvecklare kan vi bygga allt som du kan tänkas behöva. Vi lägger stor vikt vid att våra kunder ska vara nöjda. Därför erbjuder vi Nöjd-Kund-Garanti vilket innebär att du får pengarna tillbaka om den definierade leveransen inte håller vad vi har lovat. Långvariga kundrelationer, där du kan känna dig trygg med att få ett högkvalitativt resultat, är något vi alltid strävar efter.

Partnerskap och certifieringar:

Andra har läst