Om Bufab

Bufab är en ledande Supply Chain Partner som erbjuder tjänster till industrin över hela världen. I tjänsterna hittar du lösningar inom tillverkning, kvalitet, sourcing och logistik. Företaget har över 1300 anställda i över 30 länder. Bufab befinner sig just nu i en tillväxtfas baserad på sin internationellt etablerade verksamhet, vilket bolaget kallar sin plattform. Utöver att uppnå den tillväxt som nu finns vill företaget underhålla och bibehålla sin effektivitet.

Utmaning

Bufabs snabba tillväxt resulterade i nya krav som ställdes på organisationen. Kraven kunde inte längre mötas och man behövde hjälp med hanteringen av sin IT-support. Då saknades ITSM- system som kunde hantera alla ärenden som kom in från hela världen. Då hade man ett skräddarsytt system som var byggt på sharepoint-lösningar, systemet var inte skalbart nog för att möta de nya affärskraven som dök upp. Som en smal IT-organisation behövde företaget fokusera mer på att ta digitala initiativ, än IT-support.  Det var därför Bufab behövde hitta en partner som kunde driva och underhålla deras servicedesk.

Lösning

Bufab valde Euvic som tog fram en paketlösning med ett passande ITSM-system och en modern servicedesk som kunde hantera alla ärenden på svenska, engelska och polska. Tack vare en strukturerad beställare i Bufab och ett smidigt arbetssätt från Euvic tog det enbart tre månader att sätta upp servicedesken. Under de tre månaderna inkluderas även implementeringen av de nya ITSM-systemet freshservice.

Resultat

Genom att sätta upp en extern servicedesk och implementera ett passande ITSM-system kan Bufab nu rikta fokus på digitala initiativ. Det i sin tur leder till att skapa ett mervärde för organisationen. Nöjdheten hos användarna blev även den betydligt bättre med hjälp av en tydlig SLA.

Success stories

Har du en liknande utmaning?
KONTAKTA OSS

Mjukvaruutveckling

Oavsett teknologi kan vi hjälpa dig med mjukvaruutveckling. Med över 300 utvecklare som kan Java så kan lika många .Net och hundratals devops-utvecklare besitter kunskap om AWS, Azure och Google cloud. Vi anpassar vårt team efter dina behov. Med hjälp av våra affärsägare, projektledare i Sverige och 2 500 utvecklare i Polen skapar vi en […]

Läs mer

IT-infrastruktur

Vi hjälper dig med din IT-infrastruktur. Vi har ett flertal team som specialiserar sig på IT-infrastruktur. Vi hjälper stora och medelstora företag att upprätthålla, stödja och optimera sin hård- och mjukvara i traditionella datacenter eller på molnplattformar som Azure, AWS och Google cloud.

Läs mer

Mjukvarulösningar

Vi hjälper dig att implementera mjukvarulösningar för samarbete och integrationslösningar. Vi är flexibla i vårt arbete och baserat på dina behov har vi ett flertal samarbetsmodeller att erbjuda. Tillsammans med våra utvecklare i Polen är vårt mål att alltid leverera ett framgångsrikt projekt.

Läs mer