Onnibus.com

OnniBus.com är en ledande operatör för stadsbussar i Finland och erbjuder två olika servicekoncept: Onnibus.com och OnniBus FLEX. Idag är Onnibus ett av de största varumärkena i Finland. Företaget strävar efter att utveckla sin toppmoderna digitala plattform och försäljningskanaler.

Huvudkontor

Finland

Bransch

Transport

Skräddarsydd digital upplevelseplattform gav snabba resultat

Utmaning

Onnibus stod med två system som inte samverkade med varandra. Onnibus hade ett behov av att slå ihop sina system så de fungerar sömlöst tillsammans. Dessutom ville man förbättra användarupplevelse, tillgänglighet, och som resultat öka försäljningen.

Lösning

För att lösa utmaningarna som Onnibus hade behövde vårt systerföretag Unity Group ta över dem befintlig plattformarna från tidigare leverantörer och säkerställa hög tillgänglighet för de affärskritiska systemen. Vi såg även till att omdesigna och och lansera nya digitala försäljningskanaler med en innovativ portal, mobilapp och POS-system.

För att exekvera lösningen hjälpte vi till med teknikrådgivning av befintlig plattform, roadmap för strategi och teknik samt vidareutveckling av webbplatserna i .Net.

Resultat

Efter leverans såg Onnibus ett snabbt resultat där onlineförsäljningen ökade med 18% inom de 3 första månaderna och samtidigt som man supporterade 183% fler rutter. Systemen är dessutom mer stabilia och man kan idag samla in och processa data på ett och samma ställe.

Unity Group visade återigen sin professionalism genom att leverera projektet i tid (med en kort deadline i åtanke) och närmade sig det med kreativiteten och lyhördheten hos en F1 -racerbil!

Bernard Gołko

Digital Director Europe