Wessberg & Terneborg Bygg

Wessberg & Terneborg Bygg grundades 2014 och skräddarsyr eleganta och smakfulla helhetslösningar för varje byggprojekts.

Huvudkontor

Stockholm, Sverige

Bransch

Bygg

Modern grafisk profil och kommunikation

Wessberg & Terneborg Bygg har från start alltid fokuserat på kvalitet och design. I och med täta samarbeten som vuxit fram genom åren mellan WOT, en handfull olika arkitekter och konstruktörer, kan de idag erbjuda en helhetslösning för sina kunder som så att de får den design och kvalitet som de förtjänar. Kännetecknande för deras projekt är omsorgsfullt valda material och genuint hantverk.

Utmaning

Wessberg & Terneborg började växa ifrån sin grafiska profil och kommunikation som hade varit densamma sen företaget grundades 2014. Man ville rikta sig mot en mer lyxigare marknad med tydligt fokus på eleganta skräddarsydda lösningar. Den nya grafiska profilen och kommunikationen skulle gå ifrån fokus på bygg och mer fokus på unik design och arkitektur.

Resultat

Den gamla logotypen fick en helt ny minimalistisk och elegant look för att bättre representera kvaliteten som Wessberg & Terneborg bygg erbjuder. Symboliken med konturen av ett hus och trä-årsringarna hjälper till att föra tankarna till bygg, renovering, skog och bra naturligt material.

Den nya loggan är uppdelad i flera element. Detta hjälper till att gör loggan mer anpassningsbar och mer lättläst. Loggan med bara huset + ringarna kan användas på små ytor och på stora ytor kan man använda hela loggan plus namnet Wessberg & Terneborg. Elementet med ringarna används genomgående i den grafiska profilen.

Bildval

Alla har ett koncept av vad ett drömhem är, den känslan har vi velat fånga när du kommer in på hemsidan. Bilderna vi valt är vid smultronställe i de magiska svenska skogarna. Omgiven av natur, lugn och lycka. Alla bilder är tagna ifrån ett ur fågelperspektiv som är ett perspektiv vi är mindre vana vid vilket förhöjer känslan av magi.

Genomgående för varje sida är de magiska bilderna och de eleganta ringarna från loggan. En bild säger mer än tusen ord och det är speciellt sant när man pratar om små viktiga detaljer. Därför får bilder ta mycket plats och vara det som leder besökaren genom hemsidan.

Vi är mycket nöjda med Euvic och vårt samarbete. De var snabba på att anpassa sig till förändringar under projektets gång och levererade en produkt som håller hög kvalitet och var under budgeten.

Wessberg och Terneborg