Industri och tillverkning

Tillverkningsanläggningar är under konstant tryck för att öka effektiviteten, produktiviteten och hållbarhet. Digitalisering, från Industri 4.0 till 5G och 3D-printing, förändrar branscherna och tillverkningsprocesserna från grunden. Digitalisering påverkar alla delar av produktionskedjan och är en förutsättning för att säkra produktion i Sverige i framtiden. Det kan också bidra till hållbarhet, till exempel genom att minska spill, kasseringar och att stärka samarbetet mellan människor och automation.

En kostnadseffektiv leverans

Med data och många års erfarenhet kan vi hjälpa dig digitalisera din verksamhet. Vi hjälper er prioritera så att ni får mer värde för pengarna. Våra team jobbar alltid för en kostnadseffektiv leverans vare sig det handlar om komplicerade dataflöden eller automation av tillverkningen.

Digitala lösningar som fungerar

Euvic täcker hela processen och säkerställer att ni får en helhetslösning som passar just er. Från kravställning till att skaffa fram rätt data, arbeta hållbart och öka produktiviteten. Vi löser även er DevOps-fabrik.

Flexibel och snabba leveranser

Med goda processer och bra personal som har tidigare erfarenheter i tillverkningsindustrin kan vi vara både snabba och flexibla. Slipp långa förstudier och komplicerade projekt. Kom igång  och dra nytta av investeringen och arbeta mer hållbart direkt!

Utmaningar vi ser inom tillverkningsindustrin

Optimering av tillverkningsprocess

Digitalisering på kort sikt tillåter företag att effektivisera produktionen, medan de på lång sikt hjälper till att bygga upp en konkurrensfördel. Trots att framtidens industri är digital har människan fortsatt en nyckelroll. Därför är det viktigt att stärka samarbetet mellan människor och automation för att utveckla människors prestationer och öka produktiviteten och flexibiliteten. Fördelning av arbete mellan människor och tekniska system ökar också säkerheten och välmåendet bland anställda.

Korrekt data och utbyte av information 

Ökad digitalisering gör företagens IT -strukturer mer komplicerade och dataflödet blir svårare. Detta påverkar både nuvarande verksamhet och tillväxtutsikter. Korrekt integration av era IT -system kan hjälpa till att hantera detta. Det är viktigt att ha system som ger exakt data för felhantering, produktionsprocessen och hållbarhet på ett effektivt sätt.

Avancerad roll och behörighetsstruktur med system för felmeddelanden och konfigurerbar mottagarlista hjälper till att minska fel upplösningstid till hälften. Med rätt data från produktionsprocessen kan du skala produktionen ut efter behov, höja marginalerna på materialkostnader, anpassa produkten efter förfrågan. Produktionen blir mer ekonomiskt hållbarhet, miljömässigt hållbarhet och socialt hållbarhet.

Allt detta behöver ske från en centrerad datahantering från en och samma plats och inte i data silos. Full datasynkronisering och bättre kunskapshantering som leder till enklare, snabbare och mer effektivt beslutsfattande.

Arbetar ni mot en hållbar industri?

Framtiden osar hållbarhet. I tillverkningsbranschen är detta ett måste att ha koll på, i alla led, för att ni ska kunna fortsätta vara konkurrenskraftiga. Resurser som material, människor, energi, kapital och tid måste användas effektivt. Redan i planeringsfasen när en produkt exempelvis ska designas, behöver man ta hänsyn till att minimera resursförbrukning och miljöpåverkan i produktionssystem och produkter över hela livscykeln. Allt ifrån produktion, lagerhantering och transfer.

Euvic-perspektiv

Genom att välja en partner som Euvic för exekveringen av din backlog och roadmap får du dessutom tillgång till erfarenheter från hela Europa. Med vår stora pool av systemutvecklare kan vi bygga allt som du kan tänkas behöva. Med oss kan du jobba mot en hållbar industri som är konkurrenskraftig. Vi lägger stor vikt vid att våra kunder ska vara nöjda. Därför erbjuder vi Nöjd-Kund-Garanti vilket innebär att du får pengarna tillbaka om den definierade leveransen inte håller vad vi har lovat. Långvariga kundrelationer, där du kan känna dig trygg med att få ett högkvalitativt resultat, är något vi alltid strävar efter.

Partnerskap och certifieringar:

Andra har läst