Lyssna på vårt seminarium: Så ökar du effektivitet med hjälp av digitalisering

Lyssna på vårt seminarium: Så ökar du effektivitet med hjälp av digitalisering

Det är därför en självklarhet för oss att dela med oss av presentationen från vårt frukostseminarium: Så ökar du effektivitet med hjälp av digitalisering.

Öka effektiviteten

År 1960 var längden på ett bolag på Forbes 500-list 60 år, 2012 var längden nere på 20 år. Företagens livslängd blir kortare och kortare och särskilt utmanande är de bolag som inte i tid förstår möjligheterna med den skenande teknikutvecklingen. Lättaste sättet att förstå kraften i den fjärde industriella revolutionen är att se på alla konsumenttjänster vi använder och nyttjar dagligen, som Spotify, Uber, Alexa och Netflix. I Sverige är vi dåliga på att använda Siri eller Alexa, men att via Voice styra tjänster för hemmet, kalendern eller hur du söker information är oerhört kraftfullt och visar hur företag skulle kunna effektivisera sina processer, antingen internt eller i interaktionen med kund.

Varje företag behöver analysera sin verksamhet för att se var potentialen för digitalisering och effektivisering är som störst. Identifiera de områden där ni gör många repetitiva och manuella aktiviteter och ställ er frågan “om vi designade processen idag – hur skulle den se ut då”. Om det är svårt att hitta ett ställe att börja – leta efter de områden där ni fortfarande använder mängder av excelblad – det brukar vara en bra identifikator på att det finns stor möjlighet till effektivisering och automatisering.

Har du fler frågor kring den fjärde industriella revolutionen eller ideer om hur du skulle kunna effektivisera ditt företag som du vill ha hjälp med att verkställa?

Du kan även ladda ner presentationen – Öka din effektivitet med hjälp av digitalisering

Andra har också läst