Om Tempest

Tempest Security AB är en helhetsleverantör av högkvalitativa säkerhets- och bevakningstjänster, med fokus på service intensiva miljöer. Tempest erbjuder skräddarsydda säkerhetslösningar och har uppdrag inom både offentlig och privat sektor. Främsta marknad är Sverige men Tempest finns även Norge, Finland, Storbritannien, Tyskland och Turkiet genom de förvärvade bolagen I-CRC och Gothia Protection Group.

Utmaning

Tempest Security AB hade en utmaning att på ett enkelt och kostnadseffektivt sätt öka kommunikationen till samtliga anställda. Kommunikationen skedde i huvudsak genom mail och Tempest saknade möjlighet att enkelt nå ut till alla i koncernen. Många av de anställda har sitt första jobb hos Tempest och därför behövde HR och chefer lägga många timmar på att kommunicera och förklara lönespecen samt andra HR-relaterade frågor för det anställda. Tempest önskade en lösning som kunde omfamna den kommunikativa utmaningen och även synliggöra interna karriärvägar på ett bättre sätt.

Lösning

Lösningen på Tempest utmaningar fanns i ett nytt intranät. Genom utförda workshops arbetade Euvic tillsammans med Tempest Security AB fram hur intranätet skulle ta sig i uttryck och vilka funktioner som behövs för att fylla syftet med intranätet. Plattformen blir en väg att kommunicera med alla på företaget oavsett om man befinner sig på kontoret, hemma eller ute på fältet.

 

Fokus har lagts på HR-relaterade FAQ samt exempel på lönespecar med tydliga förklaringar. Interna jobb synliggörs tydligt likaså information om kurser, där Tempest har fått ett enkelt automatiskt anmälningsflöde.  För att ta del av viktiga händelser kan medarbetarna även ta del av kalendern för att hålla sig uppdaterade.

 

Intranätet innefattar även ett enkelt forum där alla anställda kan chatta och dela med sig av information, tankar och frågor.

 

Med bra samarbete och kommunikation mellan Tempest och Euvic kunde projektet genomföras inom två månader.  Alla medarbetare på Tempest kan nu enkelt själva söka den information man behöver och för att  hålla sig uppdaterade kring vad som sker inom organisationen.

Marie Rosenquist Berthold, HR-chef på Tempest

 I projektet för intranätet har samarbetet med Euvic fungerat till stor belåtenhet. Euvics representanter har fungerat såväl som bollplank för idéer som utförare och idémakare. Med en tät dialog och med löpande och professionella avstämningar har vi nu landat i ett lanserat intranät. Intranätet fyller många funktioner och fungerar såväl som kommunikationskanal som "self service"-hub och kulturbyggare för bolagets nästan 1000 medarbetare. Euvic är en samarbetspartner som är väldigt lyhörd i dialogen med mig som kund och jag känner stort förtroende för bolaget och dess kompetens.

Success stories

Har du en liknande utmaning?
KONTAKTA OSS

Mjukvaruutveckling

Oavsett teknologi kan vi hjälpa dig med mjukvaruutveckling. Med över 300 utvecklare som kan Java så kan lika många .Net och hundratals devops-utvecklare besitter kunskap om AWS, Azure och Google cloud. Vi anpassar vårt team efter dina behov. Med hjälp av våra affärsägare, projektledare i Sverige och 3000 utvecklare i Polen skapar vi en kvalitativ […]

Läs mer

IT-infrastruktur

Vi hjälper dig med din IT-infrastruktur. Vi har ett flertal team som specialiserar sig på IT-infrastruktur. Vi hjälper stora och medelstora företag att upprätthålla, stödja och optimera sin hård- och mjukvara i traditionella datacenter eller på molnplattformar som Azure, AWS och Google cloud.

Läs mer

Mjukvarulösningar

Vi hjälper dig att implementera mjukvarulösningar för samarbete och integrationslösningar. Vi är flexibla i vårt arbete och baserat på dina behov har vi ett flertal samarbetsmodeller att erbjuda. Tillsammans med våra utvecklare i Polen är vårt mål att alltid leverera ett framgångsrikt projekt.

Läs mer