Om Tikkurila

Tikkurila är ett ledande färgföretag i Norden och Östeuropa med ursprung i Finland. Företaget grundades redan 1862 och erbjuder sina kunder ett brett utbud av dekorativa färger för skydd av ytor och dekor. Tikkurila har åtta produktionsanläggningar i sex länder med 2 700 anställda, 2018 landade intäkterna på 561.5 miljoner euro.

Utmaning

Tikkurila letade efter en partner som var mer kostnadseffektiv än tidigare leverantörer de arbetat med inom applikationsintegration. Det var viktig att hitta en IT-partner med goda kunskaper inom företagsapplikationer baserade på BizTalk Server, Tikkurila behövde hjälp med ett smidigt datautbyte till företagets alla grenar, världen över.

Varför Tikkurila valde Euvic

Euvics konsulter var väldigt proaktiva i sin dialog med Tikkurila som uppskattade Euvics kompetens och engagemang i anbudsarbetet. Euvic valdes för sin kompetens inom BizTalk, integration och utveckling.

 

”Vi beslutade att gå med Euvic inte bara på grund av deras uppenbara kunskap inom BizTalk Server utan också för att de verkade vara en väldigt smidig och dynamisk partner som kunde påbörja ett samarbete nästan direkt. Priset var även attraktivt. Men det var inte det som var den avgörande faktorn för samarbetet”, berättar Ari Kimo, ICT Manager på Tikkurila, ansvarig för sourcing och utveckling.

Resultat

Samarbetet började med ett BizTalk Server-baserat integrationsprojekt med syfte att möjliggöra ett smidigt datautbyte för företagets alla grenar över hela världen.

Samarbetet resulterade i att Tikkurila minskade sina IT-kostnader med 50 procent efter sitt samarbete med Euvic. BizTalk-relaterade projekt går efter samarbetet nästan 30 procent snabbare att starta upp. Samarbetet gav även en förbättrad kommunikation, när Euvic tog över IT-utvecklingen och hanteringen av IT-systemen gav det möjligheten för Tikkurila att minska antalet IT-leverantörer. Det i sin tur resulterade i mer rak kommunikation som ökade effektiviteten i projektet. Det projektbaserad samarbetet var flexibelt och gav Tikkurila utrymme till att manövrera och anpassa sin IT-verksamhet i takt med organisationen.

”Det jag vill mest är att min organisation ska fungera på ett effektivt och smidigt sätt. Jag är mycket nöjd med att vi har lyckats hitta en partner som Euvic. En partner som i hög grad bidrar till att öka vår effektivitet inom det digitala området och som snabbt kan hitta IT-lösningar som vår personal behöver. En ytterligare fördel med att anställa Euvic är den minskade IT-kostnaden som halverats sen vårt samarbete började”, Jukka Havia, Chief Financial Officer på Tikkurila.

Success stories

Har du en liknande utmaning?
KONTAKTA OSS

Mjukvaruutveckling

Oavsett teknologi kan vi hjälpa dig med mjukvaruutveckling. Med över 300 utvecklare som kan Java så kan lika många .Net och hundratals devops-utvecklare besitter kunskap om AWS, Azure och Google cloud. Vi anpassar vårt team efter dina behov. Med hjälp av våra affärsägare, projektledare i Sverige och 3000 utvecklare i Polen skapar vi en kvalitativ […]

Läs mer

IT-infrastruktur

Vi hjälper dig med din IT-infrastruktur. Vi har ett flertal team som specialiserar sig på IT-infrastruktur. Vi hjälper stora och medelstora företag att upprätthålla, stödja och optimera sin hård- och mjukvara i traditionella datacenter eller på molnplattformar som Azure, AWS och Google cloud.

Läs mer

Mjukvarulösningar

Vi hjälper dig att implementera mjukvarulösningar för samarbete och integrationslösningar. Vi är flexibla i vårt arbete och baserat på dina behov har vi ett flertal samarbetsmodeller att erbjuda. Tillsammans med våra utvecklare i Polen är vårt mål att alltid leverera ett framgångsrikt projekt.

Läs mer