Fredrik Ölund, Euvics nya Enterprise och Business Architect

Välkommen till Euvic Fredrik Ölund

Hej Fredrik, välkommen till Euvic! Vi och många där ute är såklart nyfikna på dig och hur du ser på din roll som Enterprise & Business Architect. Vi kör igång!

Berätta, vem är du och vad är dina tidigare erfarenheter?

“Jag har tidigare lett digital transformation i roller som CIO, CDO och IT-chef i framförallt fyra branscher; Kollektivtrafik, Energi, Tillverkande industri och Bemanning. Mellan dessa uppdrag har jag jobbat som rådgivare bland annat till Rikspolisstyrelsen och Easypark. Jag är uppväxt på Lidingö men bor i Sollentuna där jag bor med fästmö och bonusson. Själv har jag tre vuxna döttrar och ett barnbarn. “

Varför Euvic som nästa steg i din karriär och hur ser du på din roll som Enterprise & Business Architect?

“Efter många år på beställarsidan var det ett naturligt steg att gå över till Euvic och få chansen att jobba med fler företag och deras digitaliseringsresor. Som ansvarig för Erbjudandeutveckling & Rådgivningstjänster har jag möjligheten att utforma våra erbjudanden i takt med att behoven växer fram i marknaden. I min roll vill jag på ett kreativt och ändamålsenligt sätt hjälpa våra kunder utvecklas med ny teknik, metoder och verktyg.”

Vad ser du som den största frustrationen när det kommer till digitalisering som många företag brottas med idag?

“Att organisera på ett sätt som gör att de kan utveckla produkter och affärsprocesser där de utnyttjar ny teknik, metoder och verktyg. Lika viktigt som att IT är en bra affärspartner är att affären är en bra IT-partner.”

Hur ser du på Euvics utveckling framöver?

“Euvic kommer att bidra med allt större värde i de branscher vi fokuserar på och för de kunder som har en bra matchning mot vårt totala erbjudande. Rådgivningstjänsterna är ett komplement till våra exekveringstjänster som orienterar kunder hur de bäst skapar värde med hjälp av ny teknik, metoder och verktyg. “

Avslutningsvis är vi nyfikna på vilket företag som skulle vara din drömkund?

”Min drömkund är ett medelstort tillverkande företag med kärnsystemen på plats och som vill ta sig till nästa nivå mot en datadriven organisation som integrerar både kund- och leverantörsled och som har höga krav på tillgänglighet och riktighet på data. Behoven hos en sådan kund matchar i mycket hög utsträckning Euvics totala erbjudande av exekveringstjänster.”

Vill du komma i kontakt med Fredrik?

Besök hans LinkedIn eller dra iväg ett mail 

Andra har också läst