Fyra vanliga myter om digitalisering

Fyra vanliga myter om digitalisering

Publicerad: 02.09.2019

Fyra vanliga myter om digitalisering

När vi är ute och träffar företag stöter vi ofta på missuppfattningar om digitaliseringen. Många undrar hur digitaliseringen kommer att påverka dem och deras företag i framtiden. Vi tänkte sticka hål på de fyra vanligaste myterna vi stött på ute hos företag. Kanske känner du igen dig i någon?

 1. Den digitala transformationen innebär en radikal förändring av företagets affärsidé.
  Verklighet: Den digitala transformationen innebär investeringar i digitala verktyg för att bättre tjäna kunderna. Som ett digitalt on-boarding-system för ny personal eller ett smidigt betalningsflöde (typ Klarna)

 2. Den digitala transformationen kommer ersätta det fysiska.
  Verklighet: Både och! Max kommer aldrig mätta dig via en virtuell burgare men har kommit långt med att kombinera digitala beställningsflöden, en välfungerande app och hemleverans via Foodora.

 3. Den digitala transformationen är främst för high-tech-bolag.
  Verklighet: Den är för alla! Få bolag kommer bli lika digitala som Netflix men oavsett om det gäller pappersindustri, säkerhetsbolag eller VVS-industri behöver vi inse att digitaliseringen berör alla!

 4. Den digitala transformationen handlar om teknologi.
  Verklighet: Det handlar alltid om att tjäna kunden bättre! Det finns inget egenvärde i att ersätta en analog process om vi inte kan tjäna kunden bättre!

Andra har också läst