IoT, Data och AI

För att lyckas med AI behövs enorma mängder av data, både strukturerad och ostrukturerad. IoT, (internet of things) är en stor drivare för insamlingen av ny data. Det ger oändliga möjligheter att automatisera uppgifter som tidigare inte var möjliga att automatisera. Så som när vi kan möjliggöra att bussar, vattenledningar, till och med kylskåp och blommor kan samla ihop data och berätta för oss när när de behöver fyllas på, lagas eller vattnas.

Vi har automatiserat och effektivisera allt från buss- och tågtrafik till hur man optimerar retail-butiker med hjälp av IoT, Data och AI. De ser alla stora effekter som sänkta driftskostnader och högre kvalitet i sina tjänster.

AI och Machine Learning

Vi har hjälpt våra kunder genom att tillhandahålla högkvalificerade AI-utvecklare. Hjälpt till med rådgivning om vilka AI-tekniker de bör välja samt finjusterat deras strategier och prototyper. Det har resulterat i att våra kunder snabbt kan verifiera sina AI-relaterade idéer och skapa mjukvara driven av algoritmer för sina kunder och anställda.

Decenier av erfarenhet inom AI

Vi skapade en av de första AI-drivna systemen som kunde förutse ett visst börsbeteendet i början av 2000-talet. Vi har sedan dess använt olika AI- och ML-komponenter för att bygga olika mjukvarulösningar till våra kunder.

Domänkännedom

Vi har AI- och ML-relaterad domänkunskap i flera olika branscher som fintech, tillverkning, detaljhandel.

Certifierade AI- och ML-specialister

Kunskapen våra AI-utvecklare sitter på är certifierad av ledande AI- och ML-leverantörer som erbjuder AI (AWS, Google, IBM, Microsoft) samt andra verktyg.

Bred kunskap

Behöver du analysera stora datauppsättningar, händelsebaserade varningar, identitetsanalys och chatbotar? Vi har bred kunskap och kompetens för alla sorters uppdrag.

Analytics (BI)

Vi hjälper våra kunder med rådgivning, design, utveckling, implementation och underhåll. Tillsammans skapar vi lösningar som omvandlar er data till insikter.

Flexibel tillgång till erfarna konsulter

Du kan omedelbart hyra våra högkvalificerade, erfarna och kostnadseffektiva BI- och Big Data-utvecklare och sedan lägga till eller minska antalet utvecklare efter behov.

Domänkunskap

Vi har BI-relaterad domänkunskap inom en rad olika branscher, inklusive tillverkning, fintech, telekom, FMCG, energi och mer.

Stödjer de populäraste verktygen för BI och Big Data

Är du osäker på om du vill skapa en dedikerad datalagringslösning eller implementera en specifik BI-lösning? Våra experter kommer att ge dig råd om den frågan.

Certifierade BI-specialister

Våra utvecklare har över tio års erfarenhet av BI och Big Data-utveckling samt konsulterande. Deras kunnande är certifierat av ledande BI och Big Data- leverantörer.


Data warehouse & Big Data

Big Data är ett samlingsbegrepp för att beskriva hur man hanterar stora datamängder. Ofta med data lakes och ibland data warehouse för att samla in datat från tex IoT-enheter. Nästan alltid innefattar arkitektur för datahantering både traditionella datalagerarkitekturer såväl som moderna Big Data-teknologier. Genom att stödja avancerad analys via tex Phyton-algoritmer såväl som via traditionella BI-system, skapar vi analys och affärsstöd som är unikt anpassad efter era behov. Allt för att öka effektiviteten och fatta beslut som ska ta er närmare era affärsmål.

Erfarna utvecklare

Våra utvecklare har lång erfarenhet av att bygga Data Lakes, insamling från IoT-enheter, Data Warehouse, Prediktiv analys samt avancerad analys med hjälp av exempelvis Pyton och R samt traditionella BI lösningar baserat på bland annat  PowerBI, Qlik och Tableau.

Data warehouse / Datalager

Vi  designar, modellerar  och utvecklar datalager för lokal mjukvara eller molnlösningar.


Internet of things (IoT) 

Internet of Things eller IoT som det oftast kallas för är en av de snabbast växande områdena inom teknologi. Med sensorer och processorer kan man samla och dela data i realtid och applikationsområden finns inom allt från skidpjäxor till vattenledningar och uppkopplade bilar. Utvecklingen av 5G och lansering globalt har påskyndat mognaden och ökat möjligheterna med IoT, vilket innebär att fler och fler företag undersöker de nya affärsmöjligheter som skapats.

Framtidsförsäkrat 

Med hjälp av IoT kan du få hälso- och prestanda-data från exempel dina maskiner eller fordon. Det hjälper dig att upptäcka och fixa problem eller skador i förtid. Med IoT- data slipper du stora förseningar eller missad produktion på grund av ett oväntat avbrott.

Smart produktion

Utrusta din fabrik med en digital infrastruktur som med högpresterande WLAN och 5G-nätverk kan spara stora mängder tid och material. Infrastrukturen innefattar allt från smarta enheter på produktionslinjen till datoralgoritmer för automatisering.

Erfarna utvecklare

Våra utvecklare har lång erfarenhet av att bygga Data Lakes, Data Warehouse och ta hand om insamling av strömmande data från IoT-enheter. Prediktiv analys samt avancerad analys med hjälp av tex Pyton och R samt traditionella BI lösningar baserat på tex PowerBI, Qlik, Tableau mm.


Partnerskap och certifikationer:
Andra har läst