Bufab

Bufab är en ledande Supply Chain Partner som erbjuder tjänster till industrin över hela världen. I tjänsterna hittar du lösningar inom tillverkning, kvalitet, sourcing och logistik.

Huvudkontor

Sverige, Värnamo

Bransch

Tillverkningsindustrin

ITSM-system med en modern servicedesk

Utmaning

Bufabs snabba tillväxt resulterade i nya krav som ställdes på organisationen. Kraven kunde inte längre mötas och man behövde hjälp med hanteringen av sin IT-support. Då saknades ITSM- system som kunde hantera alla ärenden som kom in från hela världen. Då hade man ett skräddarsytt system som var byggt på sharepoint-lösningar, systemet var inte skalbart nog för att möta de nya affärskraven som dök upp. Som en smal IT-organisation behövde företaget fokusera mer på att ta digitala initiativ, än IT-support.  Det var därför Bufab behövde hitta en partner som kunde driva och underhålla deras servicedesk.

5 tecken på att det är dags att byta ut din servicedesk

Lösning

Bufab valde Euvic som tog fram en paketlösning med ett passande ITSM-system och en modern servicedesk som kunde hantera alla ärenden på svenska, engelska och polska. Tack vare en strukturerad beställare i Bufab och ett smidigt arbetssätt från Euvic tog det enbart tre månader att sätta upp servicedesken. Under de tre månaderna inkluderas även implementeringen av de nya ITSM-systemet freshservice.

Resultat

Genom att sätta upp en extern servicedesk och implementera ett passande ITSM-system kan Bufab nu rikta fokus på digitala initiativ. Det i sin tur leder till att skapa ett mervärde för organisationen. Nöjdheten hos användarna blev även den betydligt bättre med hjälp av en tydlig SLA.