Fit4living

Fit4living är en kiropraktik med specialkompetens inom anatomi, biomekanik och idrottsskador.

Huvudkontor

Stockholm

Bransch

Hälsa och träning

Coach Buddy, en applikation för människors hälsa

Utmaning

Fit4livings utgångspunkt var en äldre applikation som inte var anpassad till företagets tillväxt. Därför behövde de utveckla en applikation som är i linje med var företaget befinner sig idag. Den nya applikationen behövde fokusera på samarbete, och vara anpassad för att användas av både enskilda kunder och grupper. En av de viktigaste delarna var att appen skulle innehålla en träningsbank.

Nyfiken på Fit4Living och vårt samarbete? – Här är Ida Hedstad, grundare av Fit4Living och hennes tankar kring samarbetet.

Lösning

Lösningen är Coach Buddy, en ny applikation som fokuserar på att utföra övningarna på rätt sätt, med fokus på säkerhet. Coach Buddy har designats för att användas av både klienter och tränare.

I appen är det möjlighet att få inspiration, kunskap samt skapa och effektivisera utbildningsprogram. Det finns en bred träningsbank indelad i flera baskategorier. Det finns även möjlighet att filma och lägga till egna övningar. Allt för att effektivt kunna guida sina kunder/klienter.

Det är tränare inom olika discipliner och sjukgymnaster mm som kommer att använda appen i det dagliga arbetslivet. Appens huvudsakliga syfte är att vara ett samarbetsverktyg mellan coacher och deras kunder. Som coach kan du följa dina kunders personliga resa och ge hjälp med att uppnå kundens mål och planera nästa steg.

Som kund kan du ladda ner appen och använda utvalda gratisprogram. Applikationen är dock avsedd att användas tillsammans med en tränare. Utvalda tränare kan tilldela färdiga program eller skapa individanpassade program. Med hjälp av chattfunktionen kan du enkelt föra en kontinuerlig dialog med din tränare eller medlemmar i din grupp. Genom automatiska meddelanden kan du hålla koll på när du ska träna och vad som är schemalagt. Du har även möjlighet att kommentera dina resultat, ladda upp bilder och filmer när du gjort övningarna, för att sen få direkt feedback.

Applikationens designarbete

Fit4living hade en färdig logotyp, så uppgiften var att skapa en ordentlig typografi för det. (liknande och tydlig med den färdiga logotypen). Ur ett UX perspektiv var det viktigt att skapa en lösning för att enkelt kunna navigera sig runt bland de olika träningsprogrammen och kategorierna. Samt att skapa bilder som blir en naturlig del av den visuella kommunikationen

Resultat

En sömlös samarbets-app som gör det enkelt att träna tillsammans med din tränare. Resultatet av deltagandet ökar då man har en närmare relation och ständigt får feedback och vägledning.