We Select

We Select hjälper företag attrahera och rekrytera toppkandidater genom att kombinera strategisk Employer Branding, datadriven jobbannonsering och automatisk kandidathantering.

Huvudkontor

Stockholm, Sverige

Bransch

Rekrytering

Automatiserad rekryteringstjänst i världsklass

We Select hjälper tusentals människor att hitta sitt drömjobb och expanderar nu kraftigt internationellt. I kundportföljen hittar du några av Sveriges största bolag, som exempelvis ICA, SJ och H&M

Utmaning

Målet för We Select var en automatiserad rekryteringsprocess i världsklass. Det fanns en idé om att skapa en modern portal med möjlighet att kombinera datadriven Employer Branding, smart jobbannonsering och automatiserad kandidathantering. 

När samarbetet mellan Euvic och Waylight som ansvarar för We Selects IT startade, stod We Select med en plattform byggd på gammal teknik. Den stora utmaningen var att modernisera den redan existerande plattformen och göra den mer användarvänlig och skapa den moderna portal som skulle hjälpa We Select att bli det moderna HR tech-bolag man ville bli. För sökande kandidater, We Selects egna medarbetare och för kunder som vill nyttja plattformen för att automatisera sin kandidathantering och Employer Branding. 

Lösningen

We Selects lösning heter Talent Software. En tekniskt modern Saas-plattform byggd i molnet (Azure). Euvics Devops-team på tre utvecklare tillsammans med Waylights utvecklare stod för att bygga tekniken, bygga Back-end, Front-end samt att vägleda teamet genom projektet. Med nya funktioner som automatiserade rekryteringsannonser till Facebook och statistik över kandidater i rekryteringsprocessen har man byggt en plattform som har alla de funktioner We Select behöver för att nå sitt mål.

Reslutat

Nu har We Select en plattform som möjliggör en automatiserad rekryteringsprocess och smartare rekrytering. We Select gick från sin ursprungsidé till en ny modern plattform som kan kombinera datadriven Employer Branding, jobbannonsering och automatisk kandidathantering. Allt samlat på en och samma plattform. Bolaget har blivit nominerade till årets Saas-företag 2020, vilket inte är möjligt om man inte valt att bygga i molnet med modern teknik.

Jag är jättenöjd med utvecklingsprojektet och kan verkligen rekommendera Euvic. Ödmjuka, kompetenta och en bra partner att arbeta med.

Rickard Rydström

CEO på We Select